Bistvo vadbe joge je razvoj razumevanja jogijskih praks in uporaba le teh  za razumevanje lastnega življenja. Gre za razvoj zdravih navad in življenjskega sloga nas samih in ljudi okrog nas kot tudi za razvoj fizičnega, čustvenega in duševnega zdravja

Joga izhaja iz Ind...

November 11, 2017

Prva izmed Niyam je SAUCHA ali čistost. Čistost ima dva aspekta, zunanji in notranji. Zunanji aspekt čistosti pomeni telesno čistost, notranji aspekt pa se obrača na čistost notranjih organov in na čistost našega energijskega, čustvenega in mentalnega telesa.  

Čistost...

October 9, 2017

Aparigraha – nenavezanost je ena od petih yam ali etičnih pravil življenja in je del Patanjalijevih joga suter (najstarejši zapisi o jogi). Ta yama se nanaša na opuščanje, zapuščanje, odpuščanje stvari, čustev, navad, vzorcev ali odnosov, ki nam ne služijo več.

Aparigra...

October 1, 2017

Četrti princip Yam tako imenovan BRAHMACHARYA govori o obvladovanju čutnih užitkov in o ne-prekomernem prepuščanju le tem.

Pogosto je ta princip preveden kot »celibat" in spada med manj priljubljene Yame. Joga tradicija od nekdaj upošteva ta princip, katerega cilj je bi...

September 25, 2017

Asteya je eno izmed pravil, ki jim v jogi pravimo Yame. Je del Patanjalijevih jogijskih suter (zapisov o jogi). Asteya v sanskritu pomeni »ne-kraja", gre pa za veliko več kot le fizično jemanje stvari od nekoga drugega. 

Gre za princip, ki nas uči, da naj ne jemljemo te...

September 17, 2017

Satya – resnicoljubje pomeni stvari videti tako kot so, ne tako kot bi bilo priporočljivo.

Joga pozna 8 korakov do samorealizacije. Pravila (YAME) so prvi korak joge in eno izmed pomembnih pravil je resnicoljubje ali SATYA. 

Satya je stanje, kadar živimo po načelu resnic...

September 11, 2017

Ena izmed jogijskih suter (sutre so prvi jogijski zapisi) govori o tem, da ko praktikant joge ozavesti in živi ne-nasilnost (AHIMSA), se prenehajo sovražni odnosi z ljudmi, ki živijo okrog njega.

Ahimsa ali ne-nasilje prinaša mir v odnosu do sebe in do drugih. Tisti, ki...

August 31, 2017

»Kadar srce boli, britve režejo…« prepeva priznana slovenska glasbena skupina. Čustvene bolečine oziroma bolečine srca dejansko vodijo v fizične bolezni.

Ste že kdaj občutili bolečino v predelu srca, v predelu srčne čakre?


Žalost, nezaupanje, kritičnost vplivajo na pred...

Please reload

Objave

November 11, 2017

October 1, 2017

September 25, 2017

September 17, 2017

Please reload

Arhiv
Please reload

Ključne besede